Pages

20120708

4A.ÜRÜN PAKETLEME VE DEPOLAMA

+ Y/D STOK YÖNETİMİ

7 katlı dilimlerin üretim tarlalarından alınan hasat edilmiş ürünler işlenmek ve paketlenmek üzere sabit 7 katlı paketleme alanına gelir. Burada +1 beldesinin yönetiminde farklı alt ürünlere ayrıştırılmak üzere işlenir. Tüm teknoloji otomasyon içindedir. +1 beldesi yaşanan işleme ve paketleme hatalarını gözler ve yeni üretim yılı için çözüm üretim. Böylece stok yönetiminde etkin olur. Amaç hasat edilmiş ürünün, doğru işlenerek ve paketlenerek uygun koşullarda stoklanmasıdır.
Bir ana ürün, onlarca alt ürün şeklinde işlenebilir ve paketlenebilir. Paketlenme sisteminde küçük ölçek esası vardır. Amaç eve sunulacak ufak paketleri oluşturmaktır. İşlenme aşaması ise tek bir tankta yapılır. İçeri alınan  hasatlanmış ürün, şehir halkının tüketim tercihlerine uygun işlenir. İstendiğinde farklı tatlar sunacak yeni ürün çeşitleri de sunulur. Bu yönüyle işleme tankı yenilik yapacak yapay zekaya sahip olmalıdır. Ürünler insan eli değmeden hızla işlenir, paketlenir ve depolanmak üzere stok sahasına iletilir. Tüm bu işlemlerde işleme ve paketleme uzmanları gözetim görevindedir. Olası aksaklıkları bizzat çözerler. +1 beldesi ise işleyiş aşamasında uzaktan denetim ve destek sağlar. Çözümlerin hızını arttırır. Böylece hiçbir hasat edilmiş ham ürün, ziyan edilmeden doğru şekilde işlenmiş olur. İhtiyaç fazlası ürün türü bulunmayacağı gibi, ihtiyacı yetmeyen az ürün türü de bulunmaz. İyi bir olasılık planlaması yapılır. Gelen ham ürünün ne olarak işleneceğine o anda yapay zekasıyla işleme tankı karar verir. Her işleme tankının alacağı ham ürün bellidir. Ama tanktan çıkacak işlenmiş ürün belli değildir. Sürekli değişimlere açık bir üretim işleme ve paketleme yapısı yaşanır.
Şehir halkının tüm gıda ihtiyaçlarını yenilikler sunarak karşılamak üzere kurulmuş olan 3+1 üretim belde yapısında ürün çeşitliliğinin ve yeniliğin tadılması için her yıl değişim yaşanır. Stoklanmış ama satılamamış işlenmiş ürün bulunmaması için değişime uygun bir yönetim anlayışı gelir. 
Amaç, satışa uygun işlenmiş ürünü, doğru stok düzeyinde günlük olarak elde tutmaktır. Bunun için sipariş gelişlerinden olası haftalık işlenmiş ürün kararları verilir. Belde dışı ev hanesinden gelecek gıda taleplerine uygun olarak ham ürün, doğru paketlemeye alınır. Stok düzeyleri, istatistiki hata payı azaltılarak etkin kullanılır. Yıllık fiyatlama yapıldığından. Fiyatı yönüyle tutulan ürünlerde, “stoklarda kalmadı” ifadesi yerine “stoklarımızda her zaman bulunur” ifadesi yer alır. Bunun için yıllık fiyatlamada çevre koşullarına uygun davranılır. Aşırı düşük fiyat kadar, aşırı yüksek fiyat de işlenmiş ürünün dengesini bozabilir.